Woudrichem Festival Weekend

Woensdag 12 tot en met zaterdag 15 mei 2010 vindt de 40e editie plaats van het Festival Weekend in Woudrichem (2013: klik hier). De belangrijkste onderdelen van het programma zijn het Woerkumse kampioenschap visbakken in de Hoogstraat op donderdag en de jaarmarkt op zaterdag. In 1971 begon het Festival Weekend als plaatselijk feest met jaarmarkt, kermis en een muziekavond. Vooral de jaarmarkt trok al gauw meer en meer bezoekers, maar nadat in 1997 het kampioenschap visbakken werd geïntroduceerd, steeg het aantal bezoekers explosief. Woerkum heeft als enige in het land zo’n wedstrijd, dit jaar voor de 14e keer.

 

Woudrichem (met slot Loevestein aan de andere kant van de rivier) heeft sinds 1356 stadsrechten en sinds 1362 visrechten. De leugenbank op Den Bol is één van de markante punten van het vestingstadje, met een fraai uitzicht over de rivieren. Door de jaren heen vertelden vissers hier hun (al dan niet sterke) verhalen aan elkaar. Zaterdag 15 mei wordt ‘Mauwe op de Leugenbank’   geïntroduceerd. De visserij verdween met het uitsterven van de zalm in de rivieren, maar de herinneringen aan het rijke visserijverleden bleven, zoals het Visserijmuseum, de stadshaven en de historische werf. De jaarmarkt telt 120 kramen en wordt opgevrolijkt met straatacts en muziek; in de Molenstraat is de Kinderrommelmarkt te vinden. De kermisattracties staan op de Maaspunt.

Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2012
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2015
Lees ook:Festival Weekend Woudrichem 2017
Lees ook:Ameland Beach Rugby Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>