Arnhemse Kadedagen 2010

Zaterdag 3 en zondag 4 april 2010 zijn is de Rijn bij Arnhem voor de 4e keer het decor van de Arnhemse Kadedagen (editie 2013: klik hier). De stad heeft een rijke geschiedenis als stad aan de Rijn, maar had zich lange tijd van de rivier afgekeerd. De Kadedagen dragen hun steentje bij om daar verandering in te brengen en laten het publiek alles zien dat met scheepvaart, scheepsbouw en de Rijn te maken heeft.

 

Met historische schepen, rondvaarten, demonstraties van scheepsbouw en handwerk als netten boeten, touw maken en zeil naaien, lezingen, exposities van kunstenaars op de kade, Shantykoren en andere activiteiten. De Arnhemse Stoomsleephelling Maatschappij, de voormalige scheepswerf aan de overkant van de kade, richt weer een speciale tent in en toont stoommachines, (zee-)schepen en baggervaartuigen. Theaterschip de Zeester biedt theaterprogramma’s en muziekoptredens, maar ook op andere boten is het publiek welkom. Diverse slepers bieden boottochtjes over de rivier aan. De schepen varen vrijdag richting Arnhem en 2e paasdag weer naar huis. De Stichting Historische Schepen Arnhem (SHSA) heeft als doel de kade aantrekkelijker te maken en de stad en de rivier meer met elkaar te verbinden. Sinds 2004 liggen er in overleg met de gemeente weer historische schepen aan de Rijnkade.

Lees ook:Kadedagen Arnhem 2012
Lees ook:Kadedagen Arnhem 2011
Lees ook:Kadedagen 2009 in Arnhem
Lees ook:Kadedagen 2008 in Arnhem: nostalgisch rivierleven
Lees ook:Arnhemse Kadedagen 2016 in het pinksterweekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>