Haarlem en Scheveningen zwaaien Sinterklaas uit

Sinterklaas vertrok zondag 6 december (op zijn eigen verjaardag) terug naar Spanje. Naast de talloze intochten in november, organiseerden  Haarlem en Scheveningen ook een uittocht (2012: klik hier). In een ver verleden was het een vast onderdeel om de Sint niet alleen feestelijk te ontvangen, maar ook om hem samen met zijn Zwarte Pieten uit te zwaaien. Die traditie werd dit jaar voor het eerst na lange tijd opgepikt door Haarlem en Scheveningen.

In Haarlem liet Sinterklaas zich nog eenmaal toezwaaien op het bordes van het stadhuis en liep met zijn Pieten in korte optocht naar het Spaarne. Daar lag zijn (nu lege) Pakjesboot gereed en vertrok het gezelschap om 15.00 uur. In Scheveningen werden Sinterklaas en Pieten uitgezwaaid op de Visafslag in de  haven. Met een vuurwerkshow vanaf het havenhoofd verlieten zij om 17.30 uur de haven en voeren terug naar huis: naar Spanje. Ook Amsterdam en Hoek van Holland hebben deze traditie in ere hersteld. De NPS overweegt in de toekomst ook de uittocht live op tv uit te zenden.

Lees ook:Uitzwaaien Sint en Piet tijdens Uittocht Sinterklaas 2012
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas op zaterdag 6 december
Lees ook:Uittocht Sint: Sinterklaas uitzwaaien als hij naar Spanje teruggaat
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas als hij terug naar Spanje gaat
Lees ook:Sinterklaas uitzwaaien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>