Bloemencorso door de Bollenstreek

De hele duin -en bollenstreek staat vol bloeiende hyacinten, maar niet lang meer: de bloemen worden geplukt voor de praalwagens van het jaarlijkse bloemencorso (2013: klik hier). Omdat het nogal laat in het voorjaar is, zijn de narcissen zo’n beetje uitgebloeid, maar staan de hyacinten in volle bloei. Vrijdagavond 24 april 2009 geeft minister Plasterk van Cultuur het startsein voor de 62e editie van het Bloemencorso van de Bollenstreek: dan rijden de praalwagens verlicht door Noordwijkerhout. Start is om 21.00 uur vanaf de Maandagse Wetering. Thema dit jaar is: ‘Beroemde Boeken’. Op zaterdag 25 april 2009 vertrekt de jaarlijkse bloemencorso om 9.30 uur vanaf de boulevard in Noordwijk. De stoet legt een route van 40 km af door de Bollenstreek, passeert net als vorig jaar de Keukenhof en rijdt om 21.00 uur – verlicht – door de binnenstad van Haarlem. Twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde wagens rijden achter een promotiekaravaan aan.

 

Zondag zijn de praalwagens tot 17.00 uur te bezichtigen. Langs de hele route is er voldoende ruimte voor de honderdduizenden bezoekers. De Keukenhof doopte de Westelijke Randweg Lisse – onderdeel van de nieuwe route – al om in Keukenhof Corso Boulevard. Hier, in Noordwijkerhout en op veel meer plekken langs de route zijn allerlei activiteiten gepland. De opbouwdagen zijn op woensdag 22 april van 14.00 tot 22.00, donderdag van 10.00 tot 22.00 en vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Dan worden de praalwagens met bloemen opgemaakt in de Klinkenberghallen in Sassenheim (Rijksstraatweg 52; A44 afslag 4). De opbouwdagen zijn te bewonderen en worden opgeleukt met activiteiten: ieder jaar wordt ook daarvan een feestelijk programma gemaakt.

Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso van de Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso door Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek
Lees ook:Bloemencorso Bollenstreek 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>