Bloemencorso Zundert

Het Bloemencorso van Zundert is het grootste dahliacorso ter wereld en is een jaarlijkse creatie van louter vrijwilligers uit Zundert, tussen Breda en Antwerpen bij de Belgische grens (2013: klik hier). Het begon in 1936 als optocht met versierde fietsen ter gelegenheid van de verjaardag van koningin Wilhelmina. Dat sloeg aan en na de oorlog (waarin geen corso plaatsvond) groeide het  uit tot een mega bloemencorso met internationale allure, jaarlijks op de eerste zondag van september. De corsowagens zijn complete theaterwagens met beweging, muziek, geluid,  rook, licht, toneel en figuratie. Duizenden inwoners uit 19 buurtschappen ontwerpen en bouwen hun eigen corsowagens, kweken dahlia’s of werken op een ander manier mee. Zondag 7 september 2008 vertrekt de stoet om 13.30 uur vanaf het tentoonstellingsterrein.

Vanaf 09.00 uur gaan kunstmarkt, kinderplein, jaarmarkt en kermis open. De stoet trekt tweemaal over de Markt; de tweede maal worden de prijzen bekend gemaakt. Langs de route zorgen blaaskapellen, dweilorkesten, levende standbeelden voor sfeer. Van 18.00 tot 23.00 uur zijn de corsowagens te bezichtigen op het CLV-terrein aan de Molenstraat, feestelijk verlicht en met muzikale optredens. Op maandag zijn de wagens van 9.00 tot 23.00 uur te bekijken. Corsogidsen staan klaar om uitleg te geven. Tweemaal worden de wagens gepresenteerd als in de stoet, met figuranten, muziek en beweging. Van 12.00 tot 21.00 uur zijn kunstmarkt, jaarmarkt en kermis open en is er volop amusement in het centrum van Zundert.

 

 

Lees ook:Bloemencorso Zundert 2009
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2011
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2012
Lees ook:Bloemencorso Zundert 2010
Lees ook:Bloemencorso van Zundert

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloemencorso Zundert

  1. Pingback: Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’ | Eropuit

  2. Pingback: Roodharigendag 2008 in Breda | Eropuit

  3. Pingback: Bloemencorso Lichtenvoorde | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>