Wereldhavendagen Rotterdam

Rotterdam maakt zich op voor de 31e editie van de Wereldhavendagen, van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september 2008 (editie 2013: klik hier). Thema dit jaar is ‘Groen licht voor de haven’: dat sluit aan bij Rotterdam Groenjaar 2008. Groen Licht staat voor bereikbaarheid en nieuwe ontwikkelingen (zoals de Tweede Maasvlakte); samen met duurzaamheid komen dit aan bod bij excursies, demonstraties en kadepresentaties. Vrijdag 14.00 uur beginnen de havendagen met een spektakel in de lucht en op het water, het beste te zien vanaf de Erasmusbrug. Zaterdagavond spelen water, lucht, vuur en ijs om 21.30 uur een hoofdrol in een show: de inhoud blijft nog even geheim en eindigt om 22.40 uur met vuurwerk op de Maas. Het spektakel speelt zich af rond de Wilhelminapier en is het beste vanaf de Holland Amerika Kade te zien.

 

De Wereldhavendagen zijn een familie-evenement die voor elk wat wils bieden. Per bus, boot en trein zijn tientallen havenbedrijven te bezichtigen. Langs de kade presenteren organisaties zich op thematisch ingerichte pleinen, zoals het Kidsplein, ‘Slimme mensen werken in de haven’ (Arbeidsmarkt), Zeevaartplein, Veiligheidsplein en nieuw dit jaar; Maasvlakte 2 Plein. Maandag 1 september gaf burgemeester Opstelten het startsein om het eerste zand voor de Tweede Maasvlakte te laten stromen. Voor het eerst in 25 jaar wordt gewerkt aan een groot nieuw waterbouwkundig werk in ons land. Beroepsduikers, het Loodswezen Rotterdam-Rijnmond en de Marine voeren demonstraties op het water uit.
Zie ook ‘Havenfestival IJmuiden‘ en ‘Tall Ships Den Helder‘.


De Willemskade is ingericht tot gezellige boulevard aan de rivier. Zaterdag en zondag zingen Shantykoren, langs de Veerhaven is een nautische markt en verder zijn er activiteiten aan de Leuvehaven, Wijnhaven en  Oude Haven. Uit recent onderzoek onder inwoners van Rijnmond blijkt dat de Wereldhavendagen als sterkste merk van de Rotterdamse culturele sector naar voren komen. Vanaf vrijdagavond 21.00 uur is de Noordtunnel, die deel uitmaakt van de A15, in de richting van Rotterdam wegens werkzaamheden afgesloten. Het verkeer vanuit het zuiden en oosten wordt omgeleid. De NS, het Rotterdamse trambedrijf RET en de Wereldhavendagen hebben een speciaal alles-in-één kaartje, dat op elk station van Nederland verkrijgbaar is. De Wereldhavendagen zijn een onderdeel van de Rotterdamse Zomerevenementen, waaronder Rotterdam Dance, Air Races, City Racing en het Zomercarnaval.

 

Lees ook:Wereldhavendagen Rotterdam – vrijdag 2 t/m zondag 4 september
Lees ook:Dijk Maasvlakte doorgestoken
Lees ook:Eerste trein rijdt op de Tweede Maasvlakte
Lees ook:Wereldhavendagen 2015 in Rotterdam
Lees ook:Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Wereldhavendagen Rotterdam

  1. Pingback: Den Helder is klaar voor de Tall Ships | Eropuit

  2. Pingback: Havenfestival IJmuiden | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>