Bloemencorso Leersum ‘ontmoeting met dahlia’

Dit weekend is er zowel in  Rijnsburg in Zuid-Holland, Sint Jansklooster in Overijssel, als Leersum in de provincie Utrecht een bloemenencorso (2013: klik hier). Leersum kent sinds 1952 op de 3e zaterdag van augustus een eigen dahliacorso. Dit jaar (2008) is ‘een ontmoeting met de dahlia’ er voor de 56e keer: de praalwagens worden uitsluitend met dahlia’s versierd. Zo’n 1,4 miljoen bloemen sieren straks de praalwagens van 20 groepen uit de Utrechtse Heuvelrug. De parade begint zaterdag 16 augustus om 14.00 uur: het is het grootste dagevenement van de provincie Utrecht.

 

 

Bij de tweede rondgang worden de prijzen bekend gemaakt. In het centrum is vanaf 10.00 uur een kunstmarkt, braderie en live muziek van verschillende muziekcorpsen. ’s Avonds is op het Kerkplein het gratis corsofeest tot 01.00 uur. In ‘De Binder’ aan de Hoflaan vindt het 2e Corsobal plaats vanaf 21.30 uur. Om 22.00 uur wordt bij de vijver achter ‘De Binder vuurwerk afgestoken. Op zondag zijn voor twee euro alle praalwagens te bezichtigen op de Hoflaan, van 11.00 tot 17.00 uur. De opbrengst gaat naar de bouwers van het bloemencorso.

Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2014
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2015
Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2013

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloemencorso Leersum ‘ontmoeting met dahlia’

  1. Pingback: Bloemencorso van Rijnsburg naar Noordwijk | Eropuit

  2. Pingback: Bloemencorso Sint Jansklooster hoort bij de topdrie | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>