Bloemencorso Sint Jansklooster hoort bij de topdrie

Iedere derde vrijdag van augustus trekt een bloemencorso door Sint Jansklooster, dat tot de topdrie van ons land hoort. Het dorp ligt in de Kop van Overijssel in de buurt van Meppel. Vrijdag 15 augustus 2008 vindt het Corso tweemaal plaats: om 14.00 en 20.30 uur (editie 2012: klik hier). Vroeger organiseerde de plaatselijke Oranjevereniging jaarlijks een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van koningin Wilhelmina met een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden voor het eerst ook bloemen gebruikt. De dorpsoptocht groeide uit tot een bloemencorso met landelijke uitstraling.
Zie ook ‘Boemencorso Rijnsburg‘ en ‘Leersum‘.

 

Naast bloemen speelt theater op de wagens een grote rol bij de beoordeling: wie krijgt de ereprijs en wie krijgt de Gouden Dahlia, die de originaliteitprijs vervangt. De figuratie groeide steeds meer uit tot heus theater: voor de Theaterprijs let de jury vooral op aankleding, inleving en fysieke vaardigheden van de figuranten. Tijdens de avondcorso dingen alle verlichte corsowagens mee naar de belichtingsprijs. De vijfde prijs bepalen de toeschouwers: de publieksprijs. RTV zendt het Corso uit. Zaterdag staat het dorp op zijn kop tijdens het Corsofestival en Schuttersfeest. Donderdag trekt vanaf 19.00 een Kindercorso door de straten.

Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster 2011
Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Bloemencorso Sint Jansklooster hoort bij de topdrie

  1. Pingback: Bloemencorso van Rijnsburg naar Noordwijk | Eropuit

  2. Pingback: Bloemencorso Eelde ‘mooiste van Europa’ | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>