Harderwijk Aaltjesdagen

Toen in 1980 de Boulevard werd vernieuwd, vond de gemeente Harderwijk dat dit eens extra gevierd moest worden, mede om toeristen te trekken. Zo ontstonden de jaarlijkse Aaltjesdagen (2012: klik hier). Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 juni 2008 zijn er tal van activiteiten in de binnenstad en op de Boulevard bij het Dolfinarium, zoals: sportwedstrijden, paint ball, dansfestivals, verschillende orkesten, live muziek met verschillende artiesten, dj’s, kinderprogramma’s, demonstraties van land –en luchtmacht, een markt en oude ambachten.
Zie ook ‘Elburg Sleepbootdagen‘ en ‘Jan Haring Race Monnickendam’.

Alles onder de noemer ‘Aaltjes’: Harderwijk was vroeger palingstad aan het IJsselmeer. Volendam had de ‘palingsound’, maar ook de vissers van Harderwijk visten vooral op paling en in de stad stonden vroeger veel palingrokerijen. Ieder jaar wordt de Aaltjespenning uitgereikt aan één of meer personen die veel voor het toerisme in Harderwijk hebben gedaan.

 

 

 

 

Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk gaan gewoon door
Lees ook:Aaltjesdagen 2015 en Visserijdag Harderwijk
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2014
Lees ook:Aaltjesdagen 2016 Harderwijk – 10 t/m 12 juni
Lees ook:Aaltjesdagen Harderwijk 2010

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Harderwijk Aaltjesdagen

  1. Pingback: Jan Haring Race Monnickendam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>