Pasar Malam gaat ‘Tong Tong Fair’ heten

Woensdag  opende de koningin de 50e Pasar Malam Besar in Den Haag. Zo heet het Indische evenement nog één keer, want volgend jaar wordt de naam ‘Tong Tong Fair’. Met pijn in het hart, want het kan volgens directeur Ellen Derksen ‘bogen op internationale naamsbekendheid. Volgens het Van Dale woordenboek is pasar malam een nostalgische Indonesische markt. Dat zijn we allang niet meer. De media schetsen vaak een eenzijdig beeld. Dat de lucht is bezwengeld door weemoed en dat het voor oude mensen is die voor exotische zaken komen, die eigenlijk al passé zijn.’
Zie ook ‘Pasar Malam Asia‘.

De tentoonstelling over 50 jaar geschiedenis laat zien dat de Indische cultuur in het begin werd beschouwd als bastaardcultuur. De eerste pasar vond plaats in een zaaltje van een dansschool. Na jaren in de Houtrusthallen verhuisde het in 1988 naar het Malieveld en groeide uit tot een mega-evenement met 125 duizend bezoekers. Voor dit jubileum meldden zich zóveel standhouders aan, dat niet voor iedereen plaats was. De koningin kreeg bij de opening een miniconcert van Indorocker Andy Tielman. Vijftig jaar geleden verscheen zijn eerste plaat: het officiële begin van de Indonesische popmuziek. De Pasar Malam Besar staat tot en met zondag 1 juni op het Haagse Malieveld.

Lees ook:Haagse Pasar Malam Besar grootste ter wereld
Lees ook:Haagse Pasar Malam heet nu Tong Tong Fair
Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2012 in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2011 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pasar Malam gaat ‘Tong Tong Fair’ heten

  1. Pingback: Haagse Pasar Malam Besar grootste ter wereld | Eropuit

  2. Pingback: Pasar Malem Asia in Eindhoven | Eropuit

  3. Pingback: ‘Pasar Malam Asia’ in Maastricht | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>