Oldtimerbeurs ‘Techno Classica’ Essen: grootste ter wereld

Van donderdag 27 tot en met zondag 30 maart 2008 wordt in het beursgebouw ‘Messe‘ in Essen voor de 20e keer ‘Techno Classica’ gehouden: de grootste oldtimerbeurs ter wereld (voor 2014: klik hier). Het Duitse Essen ligt niet ver van Nederland: in het Ruhrgebied, 40 km van Venlo. In maar liefst twintig hallen staan meer dan 2500 klassieke auto’s te koop, van gerestaureerde pronkstukken die makkelijk voor meer dan 2 miljoen van eigenaar wisselen, tot betaalbare jongere versies van een paar duizend euro. De meeste auto’s zijn ‘straatversies’, maar er zitten ook racewagens tussen.

 
Eigenlijk is ‘Techno Classica’ vier dagen lang één  groot auto-museum. Naast auto’s voor de verkoop, staan er pracht- exemplaren uit musea en privé-collecties te pronken. De beurs is te bezoeken op donderdag van 10.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 10.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en zondag van 9.00 tot 16.30 uur. Onlangs was in het Aurotron een bescheiden Britse variant te bezoeken: ‘British Cars & Lifestyle’.

 

 

Lees ook:Techno Classica 2012 Essen – grootste oldtimerbeurs ter wereld
Lees ook:Techno Classica Essen – grootste oldtimerbeurs ter wereld
Lees ook:
Lees ook:Techno Classica Essen 2015
Lees ook:Techno Classica Essen 2014

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Oldtimerbeurs ‘Techno Classica’ Essen: grootste ter wereld

  1. Pingback: Over de grens: Erotica, honden, fitness en auto’s | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>