Sonja Bakker opent kaasmarktseizoen Alkmaar

Op Goede Vrijdag, 21 maart 2008 opent de beroemde diëtiste Sonja Bakker het  Alkmaarse kaasmarktseizoen 2008 (2012: klik hier). Ze is geboren en groeide op in de Kop van Noord-Holland. Van haar eerste boek ‘Bereik je ideale gewicht’ uit 2005 werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Ook met haar afslankprogramma op Internet en de daarna verschenen boeken heeft ze veel succes. Burgemeester Bruinooge zegt in en persbericht dat ‘Sonja een prima zakenvrouw is, die met haar inzet mensen weet te motiveren om er een gezonde levensstijl op na te houden. Zij weet met een Noord-Hollandse nuchterheid onze regio op een uiterst positieve manier onder de aandacht te brengen.’ De kaasmarkt begint vroeger dan anders, want traditioneel wordt de markt op Goede Vrijdag geopend. Pasen valt vroeg dit jaar.

 

Dit jaar is het 400 jaar geleden dat het gemeentebestuur van Alkmaar een kaasvader aanstelde, als baas van het Alkmaarse kaasdragersgilde. In 1608 werd Willem Claesz. Puytman de allereerste kaasvader. Na 400 jaar eenzaamheid krijgt de kaasvader er een kaasmoeder bij: een vrouw van drie meter hoog, helemaal van kaas. De kaasvader geeft haar een hart en brengt haar daardoor tot leven, op de klanken van een nieuw geschreven lied, die zes zangeressen gaan zingen. Daarna wordt Sonja Bakker uitgenodigd de kaas te proeven en halen kaasmeisjes mensen uit het publiek die aan de kaasmoeder mogen ruiken en van haar mogen eten. De kaasmarkt van Alkmaar wordt iedere vrijdag van 10.00 tot 12.30 uur gehouden van 21 maart tot en met 5 september op het Waagplein.

Lees ook:Louis van Gaal opent kaasmarktseizoen Alkmaar
Lees ook:Goede vrijdag: Maan opent Kaasmarkt 2016 Alkmaar
Lees ook:Opening kaasmarktseizoen Alkmaar
Lees ook:Opening Kaasmarkt Alkmaar 2014
Lees ook:Opening Kaasmarkt Alkmaar

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sonja Bakker opent kaasmarktseizoen Alkmaar

  1. Pingback: Events in the Netherlands, March 2008 | Eropuit

  2. Pingback: Taptoe Alkmaar | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>