Zendmast Lopik: voor 19e keer is de ‘grootste kerstboom van Nederland’ aangegaan

De zendmast van Lopik in het Utrechtse stadje IJsselstein wordt dit jaar voor de 19e keer ongevormd tot ‘grootste kerstboom van Nederland’. De grootste kerstboom ter wereld staat in het Italiaanse dorp Gubbio in Umbrië: daar vormen 3.000 lampjes een boom tegen de Monte Ingino (in de Apennijnen) in de vorm van een boom van 650 meter hoog en 350 meter breed.

De feestverlichting – sinds vorig jaar led-lampen –  brandt van zaterdag 10 december tot 6 januari. De Gerbrandytoren is met 372 meter hoog het hoogste gebouw van Nederland. Lange kabels stabiliseren de toren: daaraan worden de lampen langs tuidraden omhooggetrokken, waardoor toren en kabels er uitzien als een verlichte kerstboom, die tot ver in de omgeving te zien is. Bij goed weer is de verlichte ‘kerstboom’ op dertig kilometer afstand te zien, bijvoorbeeld vanaf de A2.

Lees ook:Zendmast Lopik vanaf zaterdag 12 december weer ‘grootste kerstboom ter wereld’
Lees ook:Zendmast Lopik wordt weer kerstboom
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Zendmast Lopik opnieuw grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Rotterdam krijgt hoogste woontoren van de Benelux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>