Zaterdag 13 augustus: Flower Parade Rijnsburg 2016

Zaterdag 13 augustus vindt de 71e editie plaats van de Flower Parade van Rijnsburg. Het bloemencorso trekt door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Thema dit jaar is ‘Best of Holland’, als ode aan Nederlandse bezienswaardigheden, producten en uitvindingen. De praalwagens worden afgewisseld met tientallen rijk versierde personenauto’s, andere voertuigen en muziekcorpsen.

Staat in het voorjaar het Bloemencorso op de agenda, sinds 1946 vindt iedere tweede zaterdag van augustus in deze bloemenstreek nog een bloemencorso plaats, dat sinds een paar jaar Flower Parade heet. De optocht trekt jaarlijks een slordige 250.000 bezoekers en wordt in de regel uitgezonden door omroep MAX. De parade op zaterdag is het hoogtepunt van de Rijnsburgse feestweek, tot en met zaterdag 13 augustus (met vrijdagavond een lampionnenoptocht en zaterdagavond afsluitend vuurwerk).

Vrijdag 12 augustus staan de praalwagens te ronken in de aanvoerhal van de Bloemenveiling FloraHolland, waar om 19.00 uur een gratis toegankelijke openingsshow begint. Zaterdag trekt de Flower Parade vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, vanaf 14.00 uur door Katwijk en vanaf 18.30 uur door Noordwijk (tijden bij benadering). Daar zijn de praalwagens zaterdagavond en zondag te bewonderen op de Koningin Wilhelmina Boulevard in Noordwijk aan Zee.

Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2017
Lees ook:Bloemencorso trekt door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk
Lees ook:Flower Parade Rijnsburg 2012
Lees ook:Flower Parade 2013 Rijnsburg
Lees ook:Flower Parade 2013 in Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>