Uittocht Sint gaat gewoon door

De uittocht van Sinterklaas in de Berghaven in Hoek van Holland gaat gewoon door (2014: klik hier). Ondanks de storm van gisteren verlaat de goedheiligman vrijdag 6 december het land met zijn Pieten op de inmiddels lege Pakjesboot. De wind is genoeg gaan liggen om de oude man en zijn gevolg geen risico te laten lopen. Sinterklaas stapt iets voor 18.00 uur op de boot. Daarvoor is er vanaf de tennisvereniging een lampionnenoptocht. Het traditionele afscheidsvuurwerk gaat niet door.

In het Gelderse Driel is ook een uittocht. Om 17.30 uur gaat de R.K. kerk open, om 18.00 uur komt Sint aan, om 18.30 uur start de lampionnenoptocht door het dorp en on 19.30 uur vertrekt Sint met dePakjesboot vanaf Korevaar Driel. In Wijk bij Duurstede begint Sinterklaas om 19.00 uur bij De Schakel aan zijn afscheid en rijdt door het stadje naar de Havenweg (aankomst circa 20.00 uur). De uittocht op Ameland moest worden geschrapt: vanwege de storm waagt Sint zich niet op zijn schimmel door het dorp, maar de kinderen kunnen hem uitzwaaien bij De Schakel.

Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas op zaterdag 6 december
Lees ook:Uitzwaaien Sint en Piet tijdens Uittocht Sinterklaas 2012
Lees ook:Uittocht Sint: Sinterklaas uitzwaaien als hij naar Spanje teruggaat
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas 2011
Lees ook:Uitzwaaien Sinterklaas als hij terug naar Spanje gaat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>