Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018

Tot en met zaterdag 20 januari vindt in de stad Groningen de 32e editie plaats van  EuroSonic Noorderslag. Eurosonic is Europa’s belangrijkste jaarlijkse evenement voor de muziekindustrie en vindt ieder jaar half januari plaats onder de naam European Music Conference and Showcase Festival. Vier dagen lang zijn er optredens van honderden bands op tientallen podia in ‘Amsterdam van het Noorden’. Het festival geldt als internationale springplank voor veel artiesten, met naast optredens een conferentie, workshops en feesten.

Tijdens Eurosonic treden artiesten uit zowel Nederland als andere Europese landen op. Noorderslag is een eendaags muziekfestival op zaterdag en richt zich op Nederlandse bands. Het festival is in de regel uitverkocht, maar Noorderslag wordt rechtstreeks op NPO 3 uitgezonden en er is een uitgebreid gratis programma. Tijdens Noorderslag wordt de jaarlijkse Popprijs uitgereikt aan een Nederlandse artiest of band die het afgelopen jaar veel betekende voor de vaderlandse popmuziek. De winnaar ontvangt na de bekendmaking traditioneel een ‘bierdouche’ en wordt vanuit het publiek met bier bekogeld. Twee jaar geleden werd de bierdouche verboden. Tijdens de openingsavond van Eurosonic op woensdag worden de EBBA-Awards uitgereikt. De dag na Eurosonic Noorderslag, zondag 15 januari, treden een aantal artiesten van Noorderslag traditiegetrouw op tijdens Afterslag in Apeldoorn.

Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari
Lees ook:Gratis events tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Woensdag 13 januari begint dertigste editie Eurosonic Noorderslag in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2015 in Groningen
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2012 Groningen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>