Amazing Caves in Omniversum Den Haag

Amazing Caves draait een halfjaar in het Haagse koepeltheater Omniversum. In de avontuurlijke grootbeeldfilm van MacGillivray Freeman met prachtige, weidse natuurbeelden die op het 840 m² grote koepelscherm maximaal tot zijn recht komen, dalen we af naar de ijsgrotten van Groenland, de onderwatergrotten bij het schiereiland Yucatán en de aardgrotten van de Little Grand Canyon. De grootbeeldfilm Amazing Caves neemt de kijkers mee op een spectaculaire, onvergetelijke reis naar de mooiste ondergrondse landschappen op aarde. Op het koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een adembenemende ervaring (bron: persbericht).
-
Amazing Caves is een adembenemende grootbeeldfilm van regisseur Stephen Judson (The Alps, Everest) en producent MacGillivray Freeman (National Parks Adventure, Humpback Whales) met muziek van The Moody Blues. De film werd vele malen bekroond – onder meer bij de Giant Screen Awards, het International Wildlife Film Festival, New York Festivals en CINE – en kreeg juichende kritieken van de Amerikaanse pers.
-
Los Angeles Times: “Amazing Caves visits some of the most beautifully exotic locations on the planet.”
Cincinnati Enquirer: “A breathtaking site, captured with awesome skill by the cinematographers of MacGillivray Freeman.”
Hollywood Reporter: “The challenges (of the caves) are formidable, and their beauty on the big screen is breathtaking.”
San Diego Tribune: “Some of the most arresting, hauntingly beautiful images ever put on screen.”
-
Daal af in werelden waar geen licht, geen lucht en geen ruimte voor vergissingen is. Amazing Caves volgt Hazel Barton en Nancy Aulenbach op hun avontuurlijke ontdekkingsreis door grotten in canyons, in gletsjers en onder de regenwouden van Mexico, die op het 840 m² grote scherm van Omniversum levensecht binnenkomen. Op deze onherbergzame en vijandige plekken zoekt microbioloog Barton naar het geheim van minuscule organismes die er duizenden jaren onder extreme omstandigheden wisten te overleven. Ze hoopt zo op het spoor te komen van nieuwe medicijnen of antibiotica om ziektes te bestrijden.
-
Vanaf een klif bij de Grand Canyon dalen Barton en Aulenbach af naar de ingang van een miljoenen jaren oude grot, terwijl ze ruim tweehonderd meter boven een turquoise rivier bungelen. In Groenland sluiten ze zich aan bij een team wetenschappers en avonturiers om in een ijsgrot naar een recorddiepte van 150 meter af te dalen; een kathedraalachtige wereld van blauw ijs, waar ze messcherpe ijsscherven moeten ontwijken. De onderwatergrotten bij de Mexicaanse kust hebben de mooiste formaties, maar zijn ook levensgevaarlijk. Eén verkeerde beweging kan dodelijk zijn. Het water is er zo helder dat je pas merkt onder water te zijn als Hazel en Nancy voorbij zwemmen.
-
De grootbeeldfilm Amazing Caves neemt de kijkers mee op een spectaculaire, onvergetelijke reis naar de mooiste ondergrondse landschappen op aarde. Op het koepelscherm van Omniversum – uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lagere tonen – een adembenemende ervaring.
-

Lees ook:National Parks Adventure in Omniversum Den Haag
Lees ook:South Pacific in Omniversum Den Haag
Lees ook:‘China, The Rise of an Empire’ in Omniversum
Lees ook:Van Gogh terug in Omniversum Den Haag
Lees ook:Grootbeeldfilm ‘Deep Sea’ vanaf 11 februari in Omniversum, Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>