Landelijke wedstrijd natuurfilmen voor jongeren

@Erik Feenstra

Wildlife Film Festival Rotterdam organiseert de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren. Alle jongeren tot 16 jaar kunnen hieraan meedoen. De Nationale Natuur Filmwedstrijd begint op 1 juni en tijdens de finale op 28 oktober wordt de winnaar bekend gemaakt. Natuurfilms zijn populairder dan ooit. Met beelden, bijvoorbeeld gemaakt met je eigen telefoon, kun je heel goed laten zien wat natuur voor jou betekent. Natuur is overal, onder een stoeptegel, in je achtertuin. Maar ook in het bos bij je oma of op je vakantieadres (bron: persbericht).

De Nationale Natuur Filmwedstrijd roept jongeren op een eigen korte natuurfilm van maximaal drie minuten te maken en in te sturen. De beste filmpjes worden eind oktober op het Wildlife Film Festival Rotterdam vertoond waarna een jury met onder andere filmmaker Ruben Smit de winnaar zal uitroepen. De deadline voor inzending is 29 september 2017.

Jurylid en ambassadeur van de wedstrijd Ruben Smit roept jongeren op om mee te doen: “Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.” De maker van bekende natuurfilms als ‘De Nieuwe Wildernis’ en ‘De Levende Rivier’ heeft ook een aantal tips om de beginnende natuurfilmer op weg te helpen. Deze tips deelt hij op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl. Op deze pagina is ook alle informatie over de wedstrijd te vinden.

In filmtheater Cinerama in Rotterdam vindt eind oktober de derde editie van Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) plaats. Vier dagen lang worden de beste en meest recente natuurdocumentaires uit binnen- en buitenland getoond. Bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van maar liefst 80 topfilms, van lezingen & workshops en van een speciaal programma voor de jeugd. Tijdens dit jeugdprogramma worden de winnende filmpjes van Nationale Natuur Filmwedstrijd vertoond. WFFR is een privaat initiatief, opgezet door vrijwilligers, en geboren vanuit een passie voor dieren, natuur en films.

Lees ook:Wildlife Film Festival Rotterdam: donderdag 27 t/m zondag 30 oktober
Lees ook:Eerste editie Wildlife Film Festival in Rotterdam
Lees ook:Naturalis: Wildlife Photographer of the Year
Lees ook:De Nieuwe Wildernis opent donderdag in hele land
Lees ook:Björk: Biophilia Live beleeft première in EYE Amsterdam op 19 oktober

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>