Amsterdam: Ramses Shaffy krijgt eigen rondvaart

Hij heeft een grote staat van dienst en krijgt nu zijn eigen rondvaart: de eind 2009 overleden ras-artiest Ramses Shaffy. Vanaf zaterdag 8 april kan heel Nederland ‘Varen met Shaffy’, een tocht door Oud Amsterdam, langs kroegen en volksbuurten en door de ogen van de vader van de Nederlandse liedkunst. De route vaart langs vroegere woonadressen van Ramses Shaffy, langs plekken waar hij heeft gewerkt en door de buurten waar hij over zong. De muziek van Shaffy staat tijdens de anderhalf uur durende vaart centraal en wordt omhelst door anekdotes over zijn onstuimige leven. De theatrale band En Vrac voert alle liederen live op. Meer informatie en vertrektijden is te vinden op de website van Blue Boat Company (bron: persbericht).

Aan boord vertolkt En Vrac het verhaal van de zanger, de energie en de muzikaliteit op een manier die onlosmakelijk aan het werk van Ramses verbonden is. Tijdens ‘Varen met Shaffy’ komen de grote hits als ‘Laat me’ en ‘Sammy’ naar voren, maar ook de wat minder bekende parels als ‘Ik denk over je na, Amsterdam’.

Prijs en boekingen
De Shaffy vaart vertrekt vanaf april op verschillende data en tijdstippen. Tickets bedragen € 35,- en zijn online te bestellen via www.blueboat.nl.

 “Ik zal ook wel een keertje sterven
Daar kom ik echt niet onderuit
Ik laat mijn liedjes dan maar zwerven
En verder zoek je het maar uit”

Ramses Shaffy, Laat me (1978) 

Lees ook:Kunstwerk Shaffy in metrostation Vijzelgracht
Lees ook:Honderden fans nemen afscheid van Shaffy
Lees ook:Wandelen door het Amsterdam van Wim Sonneveld
Lees ook:Shaffy Weekend in Amsterdam
Lees ook:Herdenking Ramses Shaffy in Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>