Kerst in Oud-Kampen – 17 en 18 december

Zaterdag 17 en zondag 18 december is het centrum van Kampen voor de 17e keer het decor van Kerst in Oud Kampen, een sfeervol festival met veel muziek en theater. Zodra het gaat schemeren, verandert de historische Hanzestad ook dit jaar weer in een groot openluchttheater. Wat oorspronkelijk was opgezet om kinderen podiumervaring op te laten doen, groeide uit tot een tweedaags evenement met ruim 90.000 bezoekers.

Zie ookDickens Festijn Deventer

Van 16.00 tot 21.00 uur zijn er op beide dagen tal van acts en optredens in de stad. Eigenlijk is de hele binnenstad erbij betrokken: straten en etalages zijn sfeervol versierd, winkeliers doven neonverlichting en Kampenaren lopen verkleed rond. Op het Van Heutzplein staat een nostalgische kermis. Het plein is samen met de Oudestraat en het Buitenplein gehuld in middeleeuwse sferen en in de Buitennieuwstraat komen oude sprookjes tot leven. In het Keizerkwartier zorgen de bewoners zelf voor sfeer, met straatzangers, wasdames, een koegang en een kroeg met dames van plezier. De Keizerstraat tot Buitenplein herleven de verhalen van Harry Potter en in de Buitenkerk staat een enorme kerststal. De jongste jeugd laat kunstjes zien op de Botermarkt en jongeren vanaf twaalf jaar verzorgen optredens op de Plantage. Verder is het gerenoveerde Stedelijk Museum, het voormalig stadhuis aan de Oudestraat, een bezoekje waard.

Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2013
Lees ook:Kerst in Oud Kampen
Lees ook:Zaterdag 19 en zondag 20 december: Kerst in Oud-Kampen
Lees ook:Kerst in Oud-Kampen 2010
Lees ook:Kamper Stripspektakel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>