Nieuwe, moderne Pathé Zwolle geopend voor het publiek

Donderdagavond is Pathé Zwolle, de nieuwe, moderne bioscoop op het Katwolderplein, officieel geopend (YouTube-filmpje: klik hier). Wethouder Ed Anker en Pathé-directeur Lauge Nielsen verrichtten de openingshandeling, waarna de vele genodigden konden genieten van een filmische rondleiding door Zwolle van PEC-trainer Ron Jans en aansluitend de première van Rogue One: A Star Wars Story. Tooske Ragas, geboren in Zwolle, was de gastvrouw op de geslaagde bijeenkomst (bron: persbericht).
-
In de openingsweek draaien Collateral BeautyFantastic Beasts and Where to Find ThemIncarnateOffice Christmas PartyRogue One: A Star Wars StoryShut InSoof 2Underworld: Blood Wars en De Zevende Hemel. Ook de eerste specials staan al geprogrammeerd. Zondag 29 januari en zondag 12 februari vertoont Pathé Zwolle met respectievelijk Gounods Roméo et Juliette en Verdi’s Nabucco encore voorstellingen van The Metropolitan Opera en zaterdag 25 februari is Rusalka van Dvořák de eerste live opera vanuit New York. Zondag 5 februari is er met Swan Lake door het Bolshoi Ballet het eerste live ballet vanuit Moskou en woensdag 8 februari viert Pathé Zwolle de eerste Pathé Ladies Night en Pathé Ladies Night De Luxe met Fifty Shades Darker. Tickets: via de website (klik hier), bij de ticketmachines en aan de kassa’s.
-
Zaterdag 17 december viert Pathé Zwolle van 12.00 tot 17.00 uur voor kinderen de opening van de nieuwe bioscoop. Dan draaien de films  Kappen!SingVaiana en Mees Kees langs de lijn, hangen er slingers en ballonnen, is er een ballonenclown, een springkussen en een fotolocatie waar je met Charlie op de foto kunt. De jonge bezoekers worden ontvangen met een welkomstdrankje, kunnen zich laten schminken, meedoen aan een kleurwedstrijd en dansen met XoXo. Er staat een Green Screen van Sing, waarmee je een kerstboodschap in de stijl van de film kunt opnemen en online delen met familie en vrienden. En tenslotte zijn de hoofdrolspelers van Kappen! van 15.00 tot 16.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden, handtekeningen te zetten en mee op de foto te gaan.
-
Facts & figures
- Pathé Zwolle heeft op drie verdiepingen in totaal negen zalen met 1.533 stoelen, inclusief achttien mindervalide plaatsen. Op de bovenste verdieping hebben bezoekers een fantastisch uitzicht over de stad.
- Het gebouw en alle zalen zijn rolstoeltoegankelijk en vanaf 2017 is het eenvoudig parkeren in de nieuwe, ruime parkeergarage.
- Pathé Zwolle heeft het beste beeld met 21:9 Cinemascope, 4k-projectie en een zaal met laserprojectie. Het revolutionaire Dolby Atmos geluidssysteem zorgt dat je het geluid niet alleen overal om je heen hoort, maar zelfs voelt.
- Het comfort is optimaal met ruime, prettige stoelen met veel beenruimte, love seats, perfecte projectielijnen en klimaatbeheersing in de hele bioscoop.
- Pathé Zwolle vertoont films en 3D-producties, organiseert evenementen als Ladies Night, Pathé Kleuterbios en 50Plus Bios en verzorgt (live) registraties van concerten, theater, opera’s en dans.
- Diverse zalen zijn uitgerust met eventvoorzieningen voor presentaties en congressen.
- Als eerste Pathé-bioscoop heeft Pathé Zwolle een vast ‘Starbucks on the Go’ Koffiepunt.
- Bij Pathé Zwolle is niet alleen zoute en zoete verse popcorn te koop, maar ook – primeur – een regelmatig wisselende special zoals Salted Caramel. Bij de Popchef kun je je laten verrassen met originele smaakcombinaties en je kunt je eigen toppings en sauzen kiezen, zoals chilipopcorn met parmezaan en gebakken uitjes of kokospopcorn met browniecrumble en aardbei.
-

Lees ook:Stormloop op tickets voor Rogue One bij Pathé
Lees ook:Dagrecord voor Pathé
Lees ook:Veertig jaar Star Wars in Museum Hoorn
Lees ook:Pathé vertoont 24 uur lang Star Wars: The Force Awakens
Lees ook:Pathé opent nieuwe bioscoop in Maastricht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>