A Beautiful Planet met André Kuipers in Omniversum

Astronaut André Kuipers, ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds, is de verteller van A Beautiful Planet, een fascinerende grootbeeldfilm over de schoonheid van onze planeet en het belang van natuurbehoud. De film draait zes maanden in het Haagse koepeltheater Omniversum. Kuipers zag als astronaut met eigen ogen hoe mooi, maar ook broos onze planeet is (bron: persbericht).
-
‘Vanuit de ruimte zag ik de enorme diversiteit aan landschappen en gebieden’, zegt Kuipers, ‘woestijnen, tropische regenwouden, poolgebieden, oceanen. Je zag bijvoorbeeld heel goed dat de wouden langs de rivieren worden gekapt en dat de zee een natuurlijke begrenzing van het kappen vormt. Je voelt dan bijna de kwetsbaarheid van de aarde. We moeten zuinig zijn op onze prachtige blauwe planeet.’.
-
Bij de grootbeeldfilm A Beautiful Planet van Toni Myers (Blue Planet, Hubble, Space Station) zijn we aan boord van het International Space Station dat rond de aarde cirkelt. Samen met de astronauten bewonderen we adembenemende beelden van onze blauwe planeet. Maar we zien ook de sporen die de steeds grotere mensenmassa nalaat, vooral ’s nachts als miljarden lampjes de wereld in vuur en vlam zetten. De aarde verandert langzaam. Het is echter in onze macht om hem te beschermen.
-
Terwijl we het heelal verkennen en er steeds meer kennis over verzamelen, voelen we ook een steeds sterkere band met de plek die we thuis noemen. A Beautiful Planet, gemaakt in samenwerking met NASA, laat spectaculaire beelden zien en geeft een hoopvolle blik in de toekomst. De digitale camera’s reisden vijftien 15 maanden mee aan boord van het International Space Station en legden ruim 289 miljoen kilometer af.
-

Lees ook:Zestig jaar ruimtevaart: André Kuipers zet 60 jaar ruimtevaart volop in de schijnwerpers
Lees ook:Moeders op Moederdag gratis naar Omniversum Den Haag
Lees ook:Kaarten voor extra derde André Kuipers’ SpaceXperience-LIVE show vanaf vandaag te koop
Lees ook:Huldiging André Kuipers in Noordwijk
Lees ook:Planeet Pluto wordt roder

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>