RotterdamseKost presenteert ‘De verborgen Rozentuin’ – 20 bekende chefs koken voor goed doel

Het Rotterdamse Museumpark wordt van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september omgetoverd tot het populaire muziek & foodfestival RotterdamseKost.  Met onmisbare ingrediënten zoals de uitgebreide Rotterdamse horecaklassiekers, kunst in containers én The Kik als huisband, garandeert de organisatie ongeëvenaard Rotterdams vertier. Nieuw dit jaar is het Rozentuin-diner. Bezoekers kunnen genieten van een vijfgangen-diner voor het goede doel op één van de mooiste verborgen plekken in Rotterdam: de tuin achter Museum Boijmans Van Beuningen. ‘We zetten de crème de la crème van de Rotterdamse muzikale, culinaire en culturele wereld op één plek,’ aldus festivaldirecteur Robert Boevé (bron: persbericht).

Zie ook: Eropuit in september

Net als voorgaande edities valt er weer heel wat te schaften op het populaire festival. Bezoekers kunnen aanschuiven bij een uiteenlopende line-up van horecazaken. Nieuw dit jaar is de gigantische keuken in de verborgen Rozentuin. Bezoekers kunnen op vrijdag 16 en zaterdag 17 september aan lange, prachtig gedekte eettafels genieten van een vijf gangen diner bereid door 20 bekende Rotterdamse chefs. Samen verzorgen de chefs van o.a. Lux, De Jong, Dertien, Mevrouw Meijer, Asian Glories, Restaurant Chung en De Harmonie een exclusieve en unieke culinaire ervaring op RotterdamseKost 2016! De opbrengst gaat naar Stichting DaDa en reserveren is noodzakelijk: http://rotterdamsekost.nl/rozentuin/.

Het muziekprogramma is dit jaar uitbesteed aan de Rotterdamse band The Kik! In een traditionele muziekkoepel midden op het festivalterrein zullen de vrienden van The Kik iedere dag optredens verzorgen. Getalenteerd als ze zijn is deze band volledig te vertrouwen als het neer komt op het selecteren van bekenden en minder bekenden artiesten van binnen en buiten Rotterdam. Naast het muzikale spektakel in de koepel krijgen sing- en songwriters in het RotterdamseKost theater de mogelijkheid om hun vocale talenten in een intieme setting aan Rotterdam ten gehore te brengen.

Na het overweldigende succes van de Hans Worst Pepper Challenge op Rotterdamse Kost 2015 kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Er is inmiddels een nog hetere peper gevonden dan de Scorpion van vorig jaar: de Carolina Reaper. Deelnemers moeten 4 minuten lang op de heetste peper op aarde kauwen en dan begint het lijden. De durfal die als laatst naar een slok melk grijpt heeft gewonnen! De winnaar mag samen met vijf vriend(inn)en bij Hans Worst op RotterdamseKost aanschuiven voor een overheerlijk stuk Pig On A Stick. Mee doen of aanmoedigen? De challenge vindt plaats op zaterdag 17 september om 17:30 uur.

Tijden: vrijdag: 16.00–00.00 uur, zaterdag: 14.00–23.00 uur en zondag: 13:00 20.00 uur. Toegang: €10,- aan de deur.

Lees ook:Visserijdagen Bruinisse
Lees ook:R’Uitmarkt 2008 in Rotterdam
Lees ook:Prinses Beatrix opent ‘Verborgen Verhalen’ in Paleis op de Dam
Lees ook:Nieuw driedaags lifestyle event: ‘Op z’n Rotterdams’
Lees ook:Challange Almere-Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>