Woensdag 4 – zondag 8 mei: Meifestival Wijk aan Zee

Woensdag 4 tot en met zondag 8 mei beleeft het badplaatsje Wijk aan Zee ten noorden van de Hoogovens voor de 25e keer het Meifestival, de jaarlijkse start van het zomerseizoen. Het dorp achter de duinen viert vijf dagen feest met een dag- en een avondprogramma, met een braderie, kermis en een feesttent met (gratis) live optredens.

Het Meifestival vindt altijd rond Hemelvaartsdag plaats, de dag van de jaarlijkse braderie, met oud-Hollandse spelen als katknuppelen (voor dierenvrienden: de kat is van pluche) en ‘Waar schijt de koe’.  ook wel ‘schijt je rijk’ of ‘kak in het vakje’ genoemd. Het is op veel braderieën een vast onderdeel; de opbrengst gaat meestal naar een goed doel. Vrijdagmiddag kunnen kinderen zich op de dorpsweide uitleven met lasergamen en kosten alle attracties op de kermis één euro. Zaterdag is het voor de vijfde maal Rock’n Roll Beach Day en wordt het dorp overspoeld door Amerikaanse auto’s en motoren en zijn er diverse Rock ‘n Roll-bands.

Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee – opening zomerseizoen
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee 2015
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Suikerbietenfeest in Sallandse dorp Lemerlerveld
Lees ook:Zomerfeest Tiel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>