Bierdouche taboe tijdens uitreiking Popprijs op Noorderslag

Zaterdag 16 januari wordt in Groningen tijdens Noorderslag de jaarlijkse popprijs uitgereikt (2017: klik hier). Om de een of andere reden is het gooien van bier naar het toneel tijdens de uitreiking een traditie geworden. Dat liep zo uit de hand, dat de ‘bierdouche‘ dit jaar taboe is: na de laatste act voor de prijsuitreiking (‘Surinaams Goud’ tot aan het eind van de uitreiking mag niemand met drankjes de zaal in.

Sinds de jaren ’90 kan de prijswinnaar rekenen op een flinke lading bier vanuit het publiek. Aanvankelijk was het een uiting tot ongenoegen over de winnaar, maar dat groeide uit tot een vaste ‘ceremonie’. Vorig jaar was er de nodige reuring toen Ilse de Lange met The Common Linnets de volle laag kreeg. Presentator Giel Beelen probeerde het publiek vergeefs ervan te overtuigen dat het respectloos naar de artiesten is. Verder kan het de apparatuur van artiesten op het toneel behoorlijk beschadigen. Festivalmanager Peter Sikkema hoorde in het verleden van meerdere artiesten dat die het er moeilijk mee hadden: ‘Het lijkt me zelf ook geen pretje om daar te staan. Ik wil dat de winnaar zich ook een winnaar voelt.’

Lees ook:Popprijs Eurosonic Noorderslag voor Common Linnets
Lees ook:Uitreiking 3 FM Awards in Gashouder Amsterdam
Lees ook:Ronnie Ruysdael helpt Giel tijdens Wereldrecordpoging Radiomaken
Lees ook:Groningen: Eurosonic Noorderslag 2018
Lees ook:Eurosonic Noorderslag 2017: woensdag 11 t/m zaterdag 14 januari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>