Zaterdag 24 oktober begint Sprookjesfestival Arnhem

Zaterdag 24 oktober opent om 13.00 uur op de Korenmarkt in Arnhem de achtste editie van het Sprookjesfestival (2016: klik hier). De Rijnstad op zich is al een waar sprookje met haar parken, kastelen, beekjes, heuvels en sfeervolle plekken: de ideale locatie om sprookjes tot leven te laten komen. Tijdens de herfstvakantie  wordt de stad bevolkt met feeksen, feeën en een heleboel andere sprookjesfiguren en is sprookjesprinses Amerijntje er tot en met zondag 1 november de baas.

Zie ook: Arnhem heeft nieuwe megabioscoop Pathé

Thema dit jaar is feeën en feeksen. Zowel traditionele als moderne sprookjesverhalen komen voor in circa veertig activiteiten voor jong en oud op uiteenlopende locaties: sprookjesvertolkingen, dans, verteltheater, poppentheater, musical, muziek, film, workshops. Donderdag 29 oktober trekt vanaf 19.00 uur de verlichte Sprookjestocht door de binnenstad vanaf de Eusebiuskerk. Niet alleen de kleintjes komen aan hun trekken. Zo worden zondagmiddag 25 oktober in Dudok sprookjes voor volwassenen ontdaan van hun suikerzoete imago en ‘in ongecensureerde vorm’ voorgelezen (onder de titel ‘Vuil vel’) en vindt de avond ervoor voor 18plussers het Heksenbal plaats in jongerencentrum Willemeen.

Lees ook:Sprookjesfestival Arnhem – 14 t/m 22 oktober
Lees ook:Sprookjesfestival 2016 in Arnhem: t/m zondag 30 oktober
Lees ook:Sprookjesfestival 2014 in Arnhem
Lees ook:Lichtjesavond Langedijk Waterrijk
Lees ook:Sprookjes3daagse in Zwolle

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>