Popfestivals tijdens het Hemelvaartsweekend 2015

Op en rond Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 14 mei, zijn er traditioneel veel  popfestivals. Die zijn niet zo massaal en spraakmakend als grote jongens als Pinkpop tijdens Pinksteren, maar vallen nogal eens op door verrassende line-ups. Veel kleinere festivals zijn delicatessen voor fijnproevers. Daarnaast zijn er veel festivals ook nog eens helemaal gratis. De festivals op een rij:

Zie ook: Dauwtrappen met Hemelvaartsdag

Eén dag (Hemelvaartsdag 14 mei):

Dancetour: van 13 tot 21.30 uur in Parkwijk Lelystad en van 13 tot 22 uur in de Pettelaarse Schans Den Bosch (toegang bij beiden gratis).

Dauwpop: misschien wel het bekendste (niet gratis) popfestival op Hemelvaartsdag. In de bossen bij Hellendoorn (Overijssel) vindt de 21e editie plaats, vanaf 12 uur, met camping.

Green Vibrations Festivalop het Carrillonveld van de Universiteit Twente in Enschede, de 14 editie van een (niet gratis) muziek- en dance event met meerdere podia en een afterparty, vanaf 13.30 uur.

Heaven Open Air: op parkeerterrein bij Abe Lenstra Stadion Heerenveen (niet gratis), vanaf 14 uur.

Hemelgames: in Het Hulsbeek bij Oldenzaal, voor de 5e keer een (niet gratis) festival met sport, spel en muziek.

Hemels Festival: op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, dance-event voor de vijfde keer, vanaf 14 uur.

Hemeltjelief Festival: op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord, familiefestival voor de 7e keer, vanaf 11 uur, met een Afterparty in Nooderlicht tot 03 uur.

Jannarok, centrum van Diepenheim (onder Goor, Overijssel): 13 en 14 mei. ‘Vuige mannen die vuige muziek maken’, als alternatief voor commerciële popfestivals of ‘standaard dorpsfeesten’. Ouders met jonge kinderen rennen rond over het plein tussen de punkkids en goths.

Klomppop: in het Zeeuwse Ovezande (tussen Goes en Borssele) vindt de 35e editie plaats van het (niet gratis) popfestival met drie podia vanaf 12.45 uur.

ParkBop: gratis popfestival in Julianapark Bolsward.

Urpop: een gratis popfestival aan de uiterwaarden van de Maas bij Urmond, bij het Limburgse Stein, vanaf 11.30 uur.

Wâldpop: in het Friese Burgum, ten oosten van Leeuwarden, vanaf 14.30 uur een (niet gratis) popfestival op sportpark ‘t Koningsland.

Meerdere dagen:

Brapop: woensdag en donderdag is het Zuiderpark in Apeldoorn het domein van de 5e editie van het gratis festival, woensdagavond met een avondbraderie, donderdag een popfestival met braderie en kindervertier.

Hoogte Festival (H80): donderdag 14 tot en met zondag 17 mei is er vier middagen en avonden muziek en theater in een van de mooiste stadsparken van Arnhem: ‘De Bult’  in ‘De Geitenkamp’.

Graauwrock (Hulst, ZeeuwVlaanderen): woensdagavond gratis, op Hemelvaartsdag niet. Ee nopen-air festijn op het terrein van voetbalvereniging Graauw in de buurt van Hulst (Zeeuw-Vlaanderen), met in het verleden zeker niet de minste rockers.

Jannarok, Diepenheim (Overijssel, ten zuiden van Goor): 13 en 14 mei. Voor de 19e keer gratis Hemelvaartsfestival ‘Vuige mannen die vuige muziek maken’, als alternatief voor commerciële popfestivals of ‘standaard dorpsfeesten: ouders met jonge kinderen rennen rond over het plein tussen de punkkids en goths.’

Oerrock, Ureterp (ten oosten van Drachten): 14-16/5 (14 en 16 mei uitverkocht, 15 mei gratis). Zestien jaar geleden organiseerden zeven dorpsjongens een feest ‘omdat hier nooit wat te beleven viel’, dat uitgroeide tot een festival met een indrukwekkende line-up.

Lees ook:Popfestivals Hemelvaartsweekend
Lees ook:Popfestivals tijdens en na Hemelvaartsdag
Lees ook:Popfestivals, dance events en jazz tijdens paasweekend
Lees ook:Dauwpop 2013 in Hellendoorn
Lees ook:Dauwtrappen en dagtochtjes op Hemelvaartsdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>