Leiden Internationaal Film Festival 2014

Zaterdag 1 tot en met zondag 9 november vindt voor de negende keer het Leiden Internationaal Film Festival plaats (LIFF, 2015: klik hier). Het festival biedt maar liefst 11 Nederlandse en vijg Europese filmpremières. LFF groeide uit tot een belangrijkste festival voor film op het grensvlak van arthouse en mainstream cinema. 

Centraal staat de American Indie Competition met nieuwe onafhankelijk geproduceerde Amerikaanse films die kans maken op de LIFF Publieksprijs. Het zijn films die de Europese bioscoopzalen vaak niet halen, maar op het LIFF tot de populairste film horen. Voor jonge Amerikaanse filmmakers betekent LIFF the gateway to Europe. Leiden heeft een historische band met de Verenigde Staten: ooit was Leiden de gateway to de Nieuwe Wereld: de Pilgrim Fathers resideerden jarenlang in de sleutelstad voor ze de oceaan overstaken. Maar liefst zeven presidenten waren afstammelingen van hen.

Lees ook:Leiden International Film Festival 2015
Lees ook:Leiden International Film Festival: LIFF 2016
Lees ook:Noordelijk Film Festival in Leeuwarden
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Go Short 2016 – International Short Film Filmfestival Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>