Bloemencorso Sint Jansklooster

Vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus staat Sint Jansklooster in de Kop van Overijssel in het teken van het jaarlijkse Bloemencorso (2015: klik hier). Tot vorig jaar heette de optocht Theatercorso. Het hoort tot de topdrie van Nederlandse corso’s en trekt iedere derde vrijdag in augustus veel publiek. Dinsdag werden de versierde straten in het dorp door een jury beoordeeld. Donderdag rijdt het jeugdcorso vanaf 19.30 uur over hetzelfde parcours als het Theatercorso, dat vrijdag augustus met een stoet van 14 met dahlia’s versierde praalwagens, muziekcorpsen en theatergezelschappen tweemaal rondrijdt: om 14.00 en na de bekendmaking van de prijzen om 20.30 uur. 

Zaterdag begint om 12.00 uur het Corsofestival, met tot 16.00 uur theater en amusement. De corsowagens staan opgesteld in de dorpskern. Aan het eind van de middag is er bij de feesttent het Schuttersfeest en om 20.00 uur begint in de tent het grote wagenbouwersfeest, met de prijsuitreiking. Zondag eindigt de feestweek met een tentdienst: een oecumenische kerkdienst in de tent vanaf 19.00 uur. Vroeger organiseerden lokale Oranjeverenigingen op 31 augustus een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina, vaak met een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden in Sint Jansklooster voor het eerst ook bloemen gebruikt. De dorpsoptocht groeide uit tot een bloemencorso met landelijke uitstraling. Naast bloemen speelt theater op de wagens een grote rol en er zijn meerdere prijzen te winnen.

Zie ook: Bloemencorso Leersum

Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster 2015
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster – vrijdag 18 augustus
Lees ook:Bloemencorso van Sint Jansklooster – 19 en 20 augustus
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>