Holi Festival of Colours in Utrecht

Zaterdag 2 augustus vindt in Vredenburg Leidsche Rijn bij Utrecht voor de tweede keer het Holi Festival of Colours plaats (impressie 2013: klik hier). Ieder jaar begroet India de lente met ‘Holi’, het feest der kleuren, volgens de Hindoes de overwinning van het goede op het kwade. Op deze dag zijn alle mensen in India gelijk en bestrooien en beschilderen elkaar met kleurpoeder.

Met ‘nog meer kleurpoeder’ en een ‘bijzondere gave zomerse line-up’ wordt de Utrechtse editie ‘het grootste kleurenfestival van deze zomer’, belooft de aankondiging. In 2012 betoverden Holi Festivals of Colours de mensen in Berlijn, Dresden, Hannover en München. ‘Een uniek collectief gevoel van euforie en eensgezindheid verbreidde zich in een bonte kleurenwolk tijdens de zomer 2012 boven Duitsland’, met de website die een pendeldienst vanaf het Jaarbeursplein organiseert. Het allereerste Europese festival vond plaats op 29 juni 2012 in Berlijn. Tickets: zie website.

Lees ook:Holi Festival of Colours in Amsterdam
Lees ook:Holi 2012 – lente- en nieuwjaarsfeest Hindoes
Lees ook:Holifeest 2014 in Rotterdam
Lees ook:Anna van Hannover – Handel Festival Leeuwarden
Lees ook:Variatie troef op Amsterdam India Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>