Vierdaagsefeesten 2014 in Nijmegen

Zaterdag 12 juli beginnen de Vierdaagse-feesten, ‘the party of the year’ in Nijmegen (2015: klik hier). Dinsdag 15 juli start de 98e editie van de Vierdaagse: het grootste publieks-evenement in Nederland en één van de grootste sportevenementen ter wereld. De Vierdaagse-feesten bieden een week lang een programma vol kunst, cultuur, theater en podia met live muziek. Zo staat het Valkhof Festival in het Valkhofpark, Matrixx at the Park in het Hunnerpark en komen jazzartiesten naar het Kronenburgpark voor het festival Otis Park.

Waal in Vlammen, het traditionele vuurwerk op dinsdagavond na de eerste wandeldag, ging de afgelopen twee jaar niet door. Dit jaar komt het terug, als openingsfestijn op maandagavond. Het komt in de plaats van de traditionele Vlaggenparade in het Goffert Stadion, die twee jaar geleden ter ziele ging vanwege te weinig belangstelling. Wat wel doorgaat, is de 22e editie van het jaarlijkse Gevelconcert op zondagavond rond 22.30 uur op de Grote Markt. De Stevenskerk biedt de hele week muziek en kunst. Woensdag organiseert de Nijmeegse homohoreca sinds 2002 Roze Woensdag. De wandelvierdaagse eindigt vrijdag 18 juli, net als de feesten.

Lees ook:Vierdaagse-feesten 2015 in Nijmegen
Lees ook:Vierdaagsefeesten Nijmegen 2013
Lees ook:Vierdaagsefeesten van Nijmegen 2017
Lees ook:Vierdaagsefeesten rond de 100e Vierdaagse van Nijmegen
Lees ook:Vierdaagse Feesten Nijmegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>