Meppeldagen 2014: al 55 jaar

Donderdag 10 juli start de 55e editie van de Meppeldagen (2016: klik hier). Tot en met 14 augustus is Meppel zes donderdagen op rij het decor van een toeristisch evenement, dat in 2006 werd uitgekozen tot ‘Beste Regio-evenement’. Iedere Meppeldag heeft een eigen thema, met activiteiten van winkeliers, markten, muziekoptredens, cultuur en vertier. De eerste Meppeldag is de Dag van het Paard en muziek op straat.  De tweede Meppeldag, 17 juli, is de Dag van het Circus, met maar liefst drie circussen in de binnenstad, waaronder Het Groot Chinees Staatscircus.

De derde Meppeldag heeft als thema Let’s Dance. Dan is de binnenstaf een waar dansparadijs, met op elk plein een ander thema en dansstijl. Op de vierde Meppeldag vindt het Straattheaterfestival plaats, met hilarische shows en spectaculaire acts. De vijfde Meppeldag zijn alle Jordanese evergreens te horen tijdens het volksfeest Mokum in Meppel. De slotdag is de Dag van de Lach, met een feestelijke parade met clowns, artiesten, steltlopers en grote dieren naar de verschillende speellocaties in de stad. De zes donderdagavonden staan op verschillende pleinen podia voor het Pleinenfestival, met live bands en dj’s.

Lees ook:Donderdag 21 juli: start 58e Meppeldagen
Lees ook:Meppeldagen 2017: vanaf donderdag 20 juli
Lees ook:Meppeldagen 2010
Lees ook:Meppeldagen 2013
Lees ook:Meppeldagen 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>