Tong Tong Fair 2014 op Malieveld Den Haag

Op Hemelvaartsdag opent op het Malieveld in Den Haag de 56e editie van de Tong Tong Fair (2015: klik hier). In 1959 organiseerde een groepje Indische Nederlanders voor het eerst een Indische Pasar Malam die uitgroeide tot de grootste ter wereld en tegenwoordig Tong Tong Fair heet. De Fair presenteert ook dit jaar een ‘caleidoscopische cross-over van oosterse en westerse culturen’.

De Tong Tong Fair bestaat uit de beroemde Grand Pasar met het Indonesische Paviljoen, de Eetwijk met Aziatische restaurants en waroengs en het Tong Tong Festival: een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, exposities, gesproken woord en actualiteit, met voorstellingen, workshops, films, dans, kindervertier en de tentoonstelling ‘Sluimerend Vuur’. Deze tentoonstelling stond vorig jaar in EYE Amsterdam, met montages van privé-films uit Nederlands-Indië, gesproken brieffragmenten en muziek. Voor ‘Sluimerend Vuur’  wordt een nieuw paviljoen aan het tentenkamp toegevoegd. De Tong Tong Fair is donderdag 29 mei tot en met zondag 9 juni iedere dag open van 12.00 tot 22.00 uur. De ingang bevindt zich aan de Koningskade. Het Malieveld ligt niet ver van het Centraal Station vandaan, met een brede promenade voor wandelaars.

Lees ook:Nog tot en met zondag 7 juni: de Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Zaterdag 28 mei opent de 58e Tong Tong Fair in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2011 in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2012 in Den Haag
Lees ook:Tong Tong Fair 2010 in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>