Het Nieuwe Instituut hoofdpartner DEAF Biënnale 2014

Het Nieuwe Instituut is de hoofdpartner van de DEAF Biënnale 2014 (Dutch Electronic Art Festival). Het Nieuwe Instituut is financieel partner, werkt samen met de DEAF curatoren aan het tot stand komen van het programma en is hoofdlocatie van de biënnale. De tiende editie van DEAF vindt plaats van woensdag 21 tot en met zaterdag 24 mei 2014 op diverse locaties in Rotterdam. De hoofdtentoonstelling in Het Nieuwe Instituut is te zien tot en met tweede Pinksterdag op maandag 9 juni. DEAF 2014 biedt een rijk en gevarieerd programma met naast de hoofdtentoonstelling, seminars, lezingen, workshops, concerten en performances. (bron: persbericht).

DEAF en Het Nieuwe Instituut slaan de handen ineen ‘in de overtuiging dat zij gezamenlijk de impact en betekenis van DEAF verder kunnen vergroten en verdiepen’, aldus het persbericht. Als cross-over biënnale op het gebied van technologie, kunst, wetenschap en maatschappij heeft DEAF een sterke verwantschap met Het Nieuwe Instituut: beide staan voor een kritische kijk op innovatie, handelen vanuit een culturele context en willen voorbij de grenzen van de klassieke creatieve disciplines denken en werken.

DEAF had zijn eerste editie in 1994 en komt voort uit een programma van zijn partner V2_ Instituut voor de instabiele media, een toonaangevend interdisciplinair centrum voor kunst- en mediatechnologie in Rotterdam. V2_Instituut wilde destijds met een festivalformule zijn activiteiten onder de aandacht brengen bij een breed publiek. Vanaf 2012 veranderde DEAF van een jaarlijks festival naar een tweejaarlijkse biënnale, verzelfstandigde de organisatie, met als doel hét platform te zijn voor e-cultuur: kunst, wetenschap en technologie met een sterke focus op architectuur en vormgeving.

Het Nieuwe Instituut wil op een netwerkwijze met onder meer architecten, ontwerpers, kunstenaars, makers, ondernemers, kennisinstellingen en culturele organisaties de snel veranderende wereld in kaart brengen, zichtbaar maken, ter discussie stellen en delen. Ontwerp en innovatie zijn hierbij de kernbegrippen. Het Nieuwe Instituut is op 1 januari 2013 ontstaan uit een fusie van het Nederlands Architectuurinstituut, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur.

Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam
Lees ook:Jaarlijkse Benno Premsela Architectuur Lezing in Amsterdam
Lees ook:NEMO Amsterdam 90 jaar
Lees ook:Kweken, brouwen, pissen en bouwen bij Bio Me

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>