Cliff Richard in de Ziggo Dome

Zaterdag 17 mei staat Cliff Richard in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dit jaar viert de Britse poplegende zijn 55-jarig jubileum in de muziek met de ‘Still Reelin’ and A-Rockin Tour’ door Europa. Geen enkele andere Britse artiest of band komt ook maar in de buurt van zijn 100 album releases en zijn 123 hits, of staat meer dan 20 jaar in de charts. Concert tournees, tv shows, musicals en films hebben allemaal bijgedragen aan de legendarische naam en faam van Sir Cliff Richard.

In het begin van zijn carrière liet hij zich inspireren tot Elvis Presley, maar al gauw scheidden de fans zich in twee kampen: je was een Elvis-fan, of je hield van Cliff. Met zijn begeleidingsgroep The Shadows verkochten ze zo’n 260 miljoen platen en hadden ze 19 Engelse nummer-1 hits, warvan er een aantal ook in ons land grote hits werden. Als solo-artiest scoorde Cliff wereldwijd succes, scoorde de meeste top 10 en 20 hits in de UK singles charts en is de enige Engelse artiest met een nummer 1 hit in vijf achtereenvolgende decennia.

De superster kreeg meerdere onderscheidingen en werd in 1995 in de Britse adel verheven. De laatste keer dat hij in ons land optrad, was in 2009, samen met The Shadows in Ahoy Rotterdam. De show begint om 20.00 uur, de zaal gaat anderhalf uur eerder open. Tickets: zie website.

Lees ook:Cliff Richard en The Shadows in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Status Quo in Brabanthallen Den Bosch
Lees ook:Status Quo in Heineken Music Hall
Lees ook:Status Quo in Heineken Music Hall
Lees ook:Eagles treden op in Gelredome

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>