Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

Eindhoven beleeft deze maand opnieuw het Fijne Feestdagen Festival (FFF), sinds vorig jaar de opvolger van Eindhoven Winterstad (2014: klik hier). De hele maand december, tot en met 5 januari 2014, is er van alles te beleven: sfeervol winkelen, kerstmarkt, een indrukwekkende ijsbaan op de Markt, pop-up optredens van bands en singer-songwriters, dj’s en een podium op het Piazza Center met fashion, show, muziek, workshops, theater en dans in samenwerking met verschillende culturele instellingen. Het FFF begon met de intocht van Sinterklaas op 16 november. De schaatsbaan is iedere dag open van 11.00 tot 23.00 uur (tijdens de feestdagen andere openingstijden, zie website) behoort tot de landelijke IJSTIJD!-banen. Dit betekent dat ex-topschaatstser Barbara de Loor langskomt met de KPN Junior Schaatsclub en de ERU Prestige Icehockey Tour een clinic ijshockey geeft.

Er zijn verschillende kerstmarkten, zoals de St. Trudo Weihnachtsmarkt van 13 tot en met 15 december, de grote kerstmarkt op het Wilhelminaplein op 15 december en de Heppie Kerstmarkt op 21 december. Zondag 1 december vindt op het Eindhovens Kanaal strijden roeiploegen uit het hele land tijdens de Beatrix Winterrace. Zaterdag 22 december is de binnenstad het domein van het Grote Kerstkoren Festival, met zeven koren en zeven kapellen. Van 21 tot en met 30 december is het Internationaal Kerstwintercircus terug in het Parktheater. Op kerstavond 24 december wordt de jaarlijkse Fakkeltocht voor Verdraagzaamheid gehouden; de start is om 18.00 uur op het Wilhelminaplein. Ook bij de culturele instellingen is van alles te beleven: Sinterklaasfeesten, Festival Stille Nacht, het Kerstverhaal van Kleine Ezel, Weihnachtsoratorium en vuurwerk.

Lees ook:Fijne Feestdagen Festival is opvolger van Winterstad Eindhoven
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven; t/m 8 januari
Lees ook:Fijne Feestdagen Festival Eindhoven
Lees ook:Eindhoven Winterstad 2009
Lees ook:Zaterdag 14 november start Fijne Feestdagen Festival Eindhoven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>