Bloemencorso Lichtenvoorde 2013

Zondag 8 en maandag 9 september 2013 vindt in de Achterhoek de 84editie plaats van het Bloemencorso van Lichtenvoorde (2014: klik hier): het op één na grootste dahliacorso ter wereld, iedere tweede zondag van september. Het corso, met praalwagens, showkorpsen, dansers en dweilorkesten vertrekt om 14.00 uur vanaf het tentoonstellingsterrein bij ‘De Swite’ aan de Gert Reidnersstraat. Om 11.00 uur worden de corsowagens gejureerd, om 12.00 uur gaat de kermis in het centrum open en van 16.30 tot 23.00 uur zijn de wagens te bekijken op het tentoonstellingsterrein. Vanaf 19.00 uur is het dansen geblazen in diverse horecagelegenheden.

Maandag start het corso voor de tweede tocht door Lichtenvoorde om 09.00 uur. Om 10.00 uur vindt het vogelschieten plaats bij De Swite en gaat de kermis open. Vanaf 11.30 uur wordt weer gedanst in horecagelegenheden en tot 22.00 uur zijn de praalwagens bij de Swite te bekijken. Dinsdag staat de grote jaarmarkt in het centrum, is er opnieuw kermis, vanaf 12.00 uur dansen en om 22.00 uur worden de drie feestdagen afgesloten met vuurwerk. Het corso ontstond in 1898: op 5 september werd Wilhelmina tot koningin gekroond. Omdat Lichtenvoorde op die datum altijd kermis vierde, werd dat met een bloemencorso uitgebreid.

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2011
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2010
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>