Bloemencorso Leersum 2013

Zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2013 vindt voor de 61e keer het Bloemencorso Leersum plaats (2014: klik hier). Augustus was vroeger als oogstmaand in agrarische streken dé maand om een feestje te bouwen, zoals oogstfeesten. Koningin Wilhelmina was op 31 augustus jarig: veel regio organiseerden optochten, zoals bloemencorso’s. Zo organiseert Leersum (op de Utrechtse Heuvelrug) sinds 1952 iedere derde zaterdag van augustus een corso met dahlia’s.

 

Het corso staat zaterdag op het programma, zondag zijn alle praalwagens te bewonderen. Zaterdag begint om 10.00 uur de braderie en kunstmarkt, er is kindervertier, het Kerkplein wordt ingericht als horecaplein en op het terrein aan de Oude Kolk staat de kermis. Vanaf 10.30 uur worden de wagens op de Englaan gejureerd.  Dweilorkesten en muziekcorpsen zorgen voor muzikaal vertier, aan het begin van de middag is de wedstrijd Heuvelrug’s Got Talent en om 14.00 uur start het corso. ‘s Avonds is er een gratis toegankelijk feest in de tent op het Kerkplein en om 22.00 uur sluit vuurwerk traditioneel het Bloemencorso af. Zondag zijn de wagens van 12.00 tot 17.00 uur te bekijken, is er kindervertier, opnieuw braderie en kermis.

Lees ook:Bloemencorso Leersum 2014
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2015
Lees ook:Bloemencorso Leersum
Lees ook:Bloemencorso Leersum – zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Lees ook:Bloemencorso Leersum 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>