Veertig jaar Jazz in Duketown in Den Bosch

Vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei (Pinksteren) is Den Bosch voor de 40e keer het decor van het grootste gratis jazzfestival van Nederland: Jazz in Duketown (2014: klik hier). Op elf plekken in de binnenstad zijn optredens van tientallen 80 bands. Het muziekfestijn biedt een uitgebreid programma met jazzmuziek in alle denkbare varianten. Uilenburg biedt een mengeling van jazz, pop en funk, de Karrrestraat Beats & Jazz (DJ´s met muzikanten), de Pensmarkt Nederlandse Jazz met funk- en rockinvloeden, de Markt luisterjazz, het Kerkplein amateurs en professionals uit Den Bosch en omgeving op het Local Heroes-podium en de Parade publiekstrekkers op het hoofdpodium.

Vrijdagavond is de opening op het hoofdpodium de Parade met Ruben Hein en Nuema Manteca;  zaterdagavond staat Gregory Porter met het Jazzorkest van het Concertgebouw op de Parade en  zondagavond Kurt Elling. Jong Talent tot 18 jaar krijgt een podium aangebonden: tijdens twee workshops worden talenten voorbereid op een optreden op het hoofdpodium op de parade op zondag, samen met de Jazzmania Big Band. De voorloper van jazz in Duketown ontstond in 1962. Zeven zomers lang speelden dixielandorkesten ieder vrijdagavond het non-stop programma ‘Jazz in Duketown’. Dat begon met een streetparade en eindigde rond middernacht met een jamsessie. In 1971 ging een tweejaarlijks muziekevenement van start: ‘Den Bosch vol muziek’. In 1974 keerde de naam Jazz in Duketown terug.

Lees ook:Jazz in Duketown 2011
Lees ook:Jazz in Duketown 2012
Lees ook:Jazz in Duketown 2014
Lees ook:Jazz in Duketown Den Bosch
Lees ook:Yes Gouda Jazz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>