Leurse Havenfeesten 2013

Tijdens het pinksterweekend, vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, staat het Brabantse Etten Leur (tussen Breda en Roosendaal) voor de 24e keer in het teken van de Leurse Havenfeesten (2014: klik hier). In 1986 werd de stichting Adriaan van Bergen opgezet, met als doel in 1990 te vieren dat in 1590 Breda werd ontzet, door een list van de Leurse turfschipper Adriaan van Bergen; hij wist met  met zijn Turfschip het door de Spanjaarden bezette Breda binnen te komen. Sinds 1990 staan de havenfeesten ieder jaar op de agenda; één van de doelen van het festijn is om opbrengsten te gebruiken voor de gemeenschap.

De feesten beginnen vrijdagmiddag met de Seniorenmiddag, ’s avonds is de Leurse Dijk omgetoverd tot ‘Montmartre’: een kunstenaarsmarkt met 70 kramen, straattoneel en cabaret. Zaterdagmiddag staat de jaarlijkse Paardenmarkt op de Leurse Dijk, met daarnaast een palingroker, een klompenmaker en andere oude ambachten, shantykoren en oude voertuigen. Zondag begint om 10.00 uur de Grote Jaarmarkt in het centrum (entree 2 euro, kinderen tot 12 jaar gratis), met ruim 300 kramen, straattoneel, een blaaskapellenfestival, oude ambachten en kindervertier. Op Pinkstermaandag start om 13.00 uur de Lelieloop plaats. De opbrengst gaat naar molen de Lelie. Het Schipperskwartier in het Schoenmakerspark is tijdens de Havenfeesten dé ontmoetingsplek voor jong en oud, met muzikaal vertier.

Lees ook:Leurse Havenfeesten 2012 in Etten-Leur
Lees ook:Leurse havenfeesten in Etten-Leur
Lees ook:Etten-Leur: Leurse Havenfeesten 2015
Lees ook:Leurse Havenfeesten in Etten-Leur
Lees ook:Haldenbergsche Havenfeesten in Oudenbosch

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>