Popfestivals tijdens en na Hemelvaartsdag

Op en rond Hemelvaartsdag, dit jaar op donderdag 9 mei 2013, vinden traditioneel altijd meerdere popfestivals plaats. Misschien niet zo massaal en spraakmakend als grote jongens als Pinkpop, maar menig festival hoeft zich met indrukwekkende line-ups zeker niet de mindere te voelen van the big ones. Fijnproevers smullen ervan. Daarnaast zijn er een behoorlijk aantal festivals ook nog eens helemaal gratis. De festivals op een rij:

 

Één dag (Hemelvaartsdag 9 mei):

Dauwpop Hellendoorn

Misschien wel het bekendste popfestival op Hemelvaartsdag: in de bossen bij Hellendoorn vindt de 19e editie plaats (klik hier voor een apart artikel).

Good Heavens festival Oldenzaal

Recreatieterrein het Hulsbeek in Oldenzaal opent iedere Hemelvaartdag de poorten voor het jaarlijks terugkerende Good Heavens Festival, een samenwerking tussen de gemeente Oldenzaal, regio Twente en Stichting Good heavens! De toegang is eigenlijk gratis, maar ‘om controle en veiligheid te kunnen garanderen’, moet iedereen 2 euro betalen, meldt de aankondiging. In ruil daarvoor krijgt de bezoeker één consumptiepunt ter waarde van dat bedrag om op het terrein te besteden.

Graauwrock Hulst

De voetbalvelden van voetbalvereniging Graauw in de buurt van Hulst (Zeeuw-Vlaanderen) zijn iedere Hemelvaartsdag het domein van het gratis rockfestival Graauwrock. Al klinkt het ver uit de buurt, in het verleden traden niet de minste rockers op: zoals Golden Earring, Normaal, Rowwen Hèze, Van Dik Hout, De Dijk, Clouseau en Guus Meeuwis. Dit jaar komen onder meer Mooi Wark en VanVelzen. Het festival opent met de bekerfinale op een groot scherm; om 17.45 uur kan het publiek naar binnen.

Green Vibrations Festival Enschede

Het Carrillonveld van de Universiteit Twente in Enschede gaat om 14.00 uur open voor de 12e editie van het Green Vibrations Festival, een (niet gratis) muziek- en dance event met meerdere podia en een afterparty.

Hemelgames, Rossum

In Rossum, net boven Oldenzaal, staat de derde editie van Hemelgames, een (niet gratis) dagfestival met sport, spel en muziek. De games beginnen om 10.00 uur, de muziek om 13.00 uur.

Hemels Festival Leeuwarden

Voor de derde keer is het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden van 16.00 tot 23.00 uur het domein van het dance event Hemels Festival. Van 15.00 tot 17.00 uur is de toegang gratis, daarna kost het 7,50 euro.

Klomppop Ovezande

Het Zeeuwse Ovezande (tussen Goes en Borssele) voor de 33e keer het domein van Klomppop, een (niet gratis) popfestival met twee podia, van 11.00 tot 24.00 uur. Op Moederdag 12 mei is er braderie en een straatfestival.

Wâldpop Burgum

Het Friese Burgum, ten oosten van Leeuwarden, biedt in navolging op de voorgaande jaren het (niet gratis) popfestival Wâldpop op sportpark Koningsland, van 14.30 tot 22.00 uur.

 

Meerdere dagen:

Brapop Apeldoorn

Woensdag 9 en donderdag 9 mei in het Zuiderpark in Apeldoorn vindt de 4e editie van het gratis festival Brapop plaats. Woensdagavond is er een avondbraderie (18-22 uur) en is het de Nederlandstalige avond, met als thema ‘Bloed, zweet en tranen’ (18.30-23 uur). Donderdag is er van 11 tot 19 uur braderie, popfestival en twee demonstraties met politiehonden.

Jannarok Diepenheim

Ook op woensdag en donderdag staat in het Overijsselse Diepenheim (ten zuiden van Goor) voor de 17e keer het gratis Hemelvaartsfestival Jannarok, met kunst, straattheater en zo’n 17 acts. Nieuw dit jaar is Janna’s eigen talentenshow: ‘Janna’s Beste Bandje Voor!’ op woensdagavond vanaf 20.00 uur. Het publiek bepaalt wie de beste is. De winnaar opent donderdag om 13.00 uur het programma op het hoofdpodium.

Oerrock Ureterp

Veertien jaar geleden organiseerden zeven dorpsjongens in het Friese Ureterp (ten oosten van Drachten) een feest, omdat daar nooit wat te beleven viel: het begin van Oerrock, dat sindsdien uitgroeide tot een festival dat in heel Nederland bekend is. Dit jaar vindt het plaats van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 mei. Op Hemelvaartsdag gaat de tent om 16.00 uur open, vrijdag en zaterdag om 19.00 uur. Het festival is uitverkocht. Donderdag is het eigenlijke Oerrock festival, met onder meer Guus Meeuwis en Miss Montreal, vrijdag Vrienden van Oerrock Live en zaterdag Oerrock Tribute To, met  onder andere U2 en ACDC.

Lees ook:Popfestivals Hemelvaartsweekend
Lees ook:Popfestivals tijdens het Hemelvaartsweekend 2015
Lees ook:Oerrock Festival Ureterp
Lees ook:Dauwpop 2013 in Hellendoorn
Lees ook:Dauwpop Hellendoorn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>