World Statues Festival 2012 in Arnhem

Zaterdag 29 en zondag 20 september 2012 vindt in Arnhem voor de 8e keer het World Statues Festival plaats: het grootste kampioenschap voor levende standbeelden ter wereld (2013: klik hier). Dat kunnen eenlingen zijn, maar ook meerdere figuren samen. De kunst van het stilstaan staat centraal, maar een kortdurende beweging is toegestaan,  als dat bewust onderdeel van de act uitmaakt.

Zaterdag arriveert het World Statues Festivalschip om 16.00 uur bij de Rijnkade ter hoogte van het Provinciehuis. Van 21.00 tot 24.00 uur is op verschillende locaties in de binnenstad Statues by Night: levende standbeelden met een knipoog naar dans, muziek, theater en lichtkunst. In samenwerking met Arnhemse artiesten geven buitenlandse theatermakers vier visies op het fenomeen ‘Levende beelden’.  Zondag strijden meer dan 150 levende beelden om het wereldkampioenschap: kinderen, amateurs en professionals uit de hele wereld. Ze treden op van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Arnhem, waar de winkels een extra koopzondag open zijn. Afsluitend begint om 17.00 uur een grootse parade en de prijsuitreiking vanaf het Festivalschip aan de Rijnkade.

Lees ook:World Statues Festival 2011 in Arnhem
Lees ook:Levende Standbeelden in Arnhem
Lees ook:World Statues Festival Arnhem 2013
Lees ook:Arnhem World Statues Festival
Lees ook:World Living Statues Festival in Arnhem – by Night in Ede

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>