Amsterdam Turkish Film Festival

Donderdag 20 tot en met zondag 23 september 2012 vindt voor de derde keer het Amsterdam Turkish Film Festival (ATFF) plaats, dit jaar in Pathé Tuschinski. Dit jaar staan Nederland en Turkije stil bij 400 jaar diplomatieke betrekkingen. Het festival telt drie verschillende programma-onderdelen: Het New Harvest programma presenteert het nieuwste en meest recente van het Turkse arthouse cinema. Het Diaspora programma herdenkt dat he50 jaar geleden de eerste Turkse families in Nederland aankwamen. Diaspora biedt films die de grootschalige verstrooiing van een volk over verschillende delen van de wereld vertonen. Ten derde is er  een retrospectief van de Duits-Turkse filmmaker Fatih Akin.

Het retrospectief sluit goed aan bij het thema van de Diaspora; zijn films weerspiegelen vaak het Diaspora-gevoel van Turks-Duitse en Italiaans-Duitse families. Tijdens het festival zijn de meest succesvolle films van Akin te zien. Daarnaast organiseert het ATFF samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Nederlandse Film en Televisie Academie een Salon des Dialoges met verschillende (film)professionals.

Lees ook:CinemAsia Filmfestival 2012 in Amsterdam
Lees ook:CinemAsia Filmfestival Amsterdam
Lees ook:CineMasia Filmfestival 2014 in Amsterdam
Lees ook:Susan Sarandon opent Amsterdam Film Week
Lees ook:Turkije wil botten Sinterklaas terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>