Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen

Vrijdag 14 september 2012 ging de 14e editie van start van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen (2013: klik hier). Prins Willem-Alexander opende het festival samen met de Commissaris van de Koningin, Carla Peijs. In bioscoop CineCity woonden ze de Benelux-première bij van ‘Beasts of Southern Wild’, de debuutfilm van Benh Zeitlin die zich afspeelt in New Orleans vlak voor de orkaan Katrina. Het filmfestival duurt tot en met zondag 23 september. Zaterdag vond traditioneel de Spijkerbroekenpremière plaats met de publiekspremière van ‘Love is All You Need’, een nieuwe film van Suzanne Bier. Voor de tweede maal vindt het festival ook plaats in Terneuzen die op woensdag 19 september wordt feestelijk geopend met ‘The Angels Share’ en een openingsparty.

Vrijdag 21 september komen alle gasten (schrijvers, regisseurs en juryleden) bijeen voor de feestelijke Award Ceremony. De dag erop vindt het slotfeest van het festival plaats, na afloop van de vertoning van de film ‘Hope Springs’ met Meryl Streep. Woensdag en donderdag vindt in zowel Vlissingen als Terneuzen de kindermiddag plaats voor kinderen vanaf 5 jaar. Film by the Sea is hét filmfestival voor film en literatuur. Twaalf boekverfilmingen worden beoordeeld door een vakjury en een jongerenjury. Ook daarbuiten zijn er tijdens het festival veel literatuurverfilmingen te zien tijdens het festival. Tickets: zie website. Parallel aan het filmfestival vindt op Walcheren het muziekfestival Jazz by the Sea plaats.

Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2017 in Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>