Botterdagen en Open Monumentdag Elburg

Elburg breidt de Open Monumentendag op zaterdag 8 september 2012 uit met de Botterdagen, van donderdag 6 tot en met zaterdag 8 september (editie 2013: klik hier). De vestingstad telt meer dan honderd monumenten. Donderdag begint met de Vlootschouw: vanaf 19.00 uur varen de botters de haven binnen, sommige van deze oude vissersschepen met een muzikaal gezelschap aan boord. Na afloop is er muzikaal vertier.

Vrijdag staat in het teken van de botter bedrijvenwedstrijd: een zeilwedstrijd met meer dan vijftig botters op het Veluwemeer. ’s Avonds is er muzikaal vertier in de Muziekkoepel en aan de haven en live muziek in de horecazaken in de binnenstad. Zaterdag is de Landelijke Open Monumentendag en openen verschillende monumenten in Elburg hun deuren, zoals het koetshuis van Landgoed Huis Schouwenburg. Een bezoek aan de Kloostertuin van Museum Elburg past goed bij het thema dit jaar;  ‘Groen van Toen’. Verder is er zaterdag een bottermarkt met meer dan 100 kramen en treden er verschillende shantykoren op.

Lees ook:Botterdagen Elburg
Lees ook:Open Monumentendag 2011
Lees ook:Open Monumentendag 2014 – thema: op reis
Lees ook:Open Monumentendag 2016 – zaterdag 10 en zondag 11 september
Lees ook:Open Monumentendag 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>