Meifestival Wijk aan Zee

Woensdag 16 tot en met zondag 20 mei 2012 bruist Wijk aan Zee (boven IJmuiden) tijdens het Meifestival, met een braderie, kermis een feesttent op de Wei en live optredens (2013: klik hier). Zaterdag is het voor het eerst de Rock’n Roll Beach Day en wordt het dorp overspoeld door Amerikaanse auto’s en motoren. Op Hemelvaartsdag is de braderie en zijn er folkloristische spelen als katknuppelen (de kat is van pluche) en ‘Waar schijt de koe’. Het wordt ook wel ‘schijt je rijk’ of ‘kak in het vakje’ genoemd en is op veel braderieën een vast onderdeel; de opbrengst gaat meestal naar een goed doel.

Vrijdag is de dorpswei het domein van het Stratentoernooi: straatvolleybalteams uit Wijk aan Zee, beverwijk en Velsen nemen het tegen elkaar op. Vast onderdeel is het Spijkerbroekhangen: iedere avond kan iedereen in de feesttent een poging wagen het record te breken en naast eeuwige roem en prijzen in de wacht te slepen. Voor de kinderen is er naast kermis de Verkleedwedstrijd en  een clownshow op vrijdag en de Ballonnendag op zaterdag.

Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee – opening zomerseizoen
Lees ook:Meifestival Wijk aan Zee 2015
Lees ook:Woensdag 4 – zondag 8 mei: Meifestival Wijk aan Zee
Lees ook:Zomerfeest Tiel
Lees ook:Visserijdagen Bruinisse 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>