Elfde van de elfde – aftrap carnavalsseizoen

Vrijdag 11 november 2011, op de elfde van de elfde, om precies 11.11 uur, begint het carnavalsseizoen (2012: klik hier). Met als extraatje: in het jaar 2011, en daarnaast het feest van Sint Maarten. Het getal 11 is van oudsher het getal van dwazen en gekken. Zo vierde Tilburg in 2008 haar vierde carnavalslustrum: 44 jaar. Een lustrum telt in Kruikenstad (Tilburg) 11 jaar. Niet iedere carnavalsstad doet eraan mee, maar in de regel is dit de aftrap naar carnaval. Zo wordt op deze dag op veel plekken in Brabant de nieuwe prins Carnaval gekozen.

 

Bij zowel het Rijnlandse carnaval (Limburg en Oosten van Noord-Brabant) als het Bourgondische carnaval (Noord-Brabant en Oostelijk Zeeuws Vlaanderen) speelt dit tijdstip een grote rol. Op deze dag komen de Raden van Elf voor het eerst bijeen om alles voor te bereiden. Tussen 11 november en het eigenlijke carnaval zijn er regelmatig feesten. Een paar getallen: 11 november is exact 40 dagen voor 21 december, de kortste dag. Carnaval luidt de jaarlijkse vastentijd in, die 40 dagen voor Pasen begint. Komend jaar is het op 8 en 9 april Pasen, dus  carnaval valt van zondag 19 tot en met dinsdag 21 februari 2012.

Lees ook:Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval
Lees ook:Begin carnavalsseizoen – elfde van de elfde
Lees ook:Elfde van de elfde is aftrap naar carnaval
Lees ook:Opening carnavalsseizoen 2012-2013
Lees ook:Opening Carnavalsseizoen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>