Indian Film Festival Den Haag

Woensdag 5 tot en met zondag 9 oktober 2011 verwelkomt Filmhuis Den Haag een nieuwkomer op het gebied van landenfestivals; het Indian Film Festival The Hague. ‘Een onvergetelijke reis naar een overweldigend land vol contrasten’, belooft de aankondiging, ‘waarbij fantasie en realiteit elkaar afwisselen’. Het programma omvat een reeks arthouse films, documentaires en populaire Hindi films, waarvan het merendeel nooit eerder in Nederland is vertoond.   

 

India is uitgegroeid tot tweede grootmacht in de filmindustrie, na het Amerikaanse Hollywood. Jaarlijks worden er in India meer dan drieduizend films geproduceerd. Immens populair zijn de Bollywood films (een samentrekking van Hollywood en Bombay). Het verhaal wordt veelal in zang en dans verteld. Locaties: Filmhuis Den Haag, Pathé Buitenhof en de nieuwe zaal van Filmhuis Den Haag in Theater Dakota. Programma: zie website.

Lees ook:CineMasia Filmfestival 2014 in Amsterdam
Lees ook:Internationaal Film Festival Rotterdam
Lees ook:Het Fantastisch Kinder Film Festival 2016
Lees ook:Susan Sarandon opent Amsterdam Film Week
Lees ook:Movies that Matter Festival Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>