Bloemencorso Lichtenvoorde 2011

Zondag 11 september 2011 vindt voor de 82e keer het Bloemencorso van Lichtenvoorde (2013: klik hier) plaats: het op één na grootste dahliacorso ter wereld, dat iedere tweede zondag van september plaatsvindt. Het corso vertrekt om 14.00 uur vanaf het tentoonstellingsterrein bij ‘De Swite’ aan de Gert Reidnersstraat voor haar eerste ronde door het centrum. Om 11.00 uur worden de corsowagens gejureerd, om 12.00 uur gaat de kermis in het centrum open en vanaf 16.30 uur staan de wagens opgesteld op het tentoonstellingsterrein en zijn tot 23.00 uur te bekijken. 

 

Vanaf 19.00 uur is het dansen geblazen in diverse horecagelegenheden. Maandag start het corso voor de tweede tocht om 09.00 uur. Om 10.00 uur vindt het vogelschieten plaats bij De Swite en gaat de kermis open. Vanaf 11.30 uur wordt weer overal gedanst en tot 22.00 uur zijn de praalwagens bij de Swite te bekijken. Dinsdag is de grote jaarmarkt in het centrum, kermis, dansen en om 22.00 uur worden de drie feestdagen afgesloten met vuurwerk. Tickets voor corso en tentoonstelling: zie website. Het corso ontstond in 1898: op 5 september werd Wilhelmina tot koningin gekroond. Omdat Lichtenvoorde op die datum altijd kermis vierde, werd dat met een bloemencorso uitgebreid.

Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2012
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2013
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2014
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2010
Lees ook:Bloemencorso Lichtenvoorde 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>