Theatercorso Sint Jansklooster 2011

Elke derde vrijdag van augustus trekt het bloemencorso Theatercorso door Sint Jansklooster (2013: klik hier), een dorp in natuurgebied ‘De Wieden’, in de Kop van Overijssel vlakbij Blokzijl. Het Theatercorso hoort tot de topdrie van Nederlandse corso’s. Op vrijdag 19 augustus 2011 rijdt de stoet tweemaal rond: 14.00 en 20.30 uur. Zaterdag is er vanaf 12.00 uur het Theaterfestival en het Schuttersfeest.

Het dorp is in de wijde omtrek bekend om vanwege dit corso. Bewoners zijn al maanden van tevoren bezig met de voorbereidingen en gebruiken dahlia’s voor de versiering van de metershoge praalwagens. Vroeger organiseerde de lokale Oranjevereniging ieder jaar een dorpsfeest ter ere van de verjaardag van Koningin Wilhelmina, met als hoogtepunt een optocht van versierde boerenwagens en verklede figuren. In 1968 werden voor het eerst ook bloemen gebruikt. De dorpsoptocht groeide uit tot een bloemencorso met landelijke uitstraling. Naast bloemen speelt theater op de wagens een grote rol bij de beoordeling. Er zijn meerdere prijzen te winnen: de ereprijs voor overall de beste beoordeling, de Gouden Dahlia voor de origineelste wagen en de Theaterprijs. Tijdens de avondcorso dingen alle verlichte wagens mee naar de Belichtingsprijs. De toeschouwers bepalen de Publieksprijs. Toegangskaarten: zie website.

Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Theatercorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster
Lees ook:Bloemencorso Sint Jansklooster hoort bij de topdrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>